6 de desembre del 2010

Consells d'un pare a un fill.


    Diuen que els consells estàn per escoltar-los i després que tothom faci el que cregui  mes conveninent... aquests que teniu aquí, fa pocs dies van enviar-me un e-mail, amb unes frases de Jacksom Brown, home sense ser un gran pensador ni tampoc un premi Nobel de Literatura, l´únic que el preocupava era  la felicitat del seu fill que marxava de casa seva per anar estudiar a la Universitat. Va donar-li  al seu fill  un seguit de consells, els quals, un cop a la Universitat, els seu fill va repartir a tots els estudiants. Va ser tant l`èxit obtingut d’aquelles frases que, una editorial va demanar permís a Jackson Brown, per tal de fer un llibre, i continuant amb l’éxit es va convartir amb un “Best Seller” amb el títol de;
 “Vivir feliz”, amb cents  d’edicions i també amb miles de traduccions fetes. El llibre conté 511 frases o recordatoris,  totes elles amb pensaments del dia a dia de  totes les coses que ens podem trovar.
    Jo he volgut agafar aquestes 12 frases o recordatoris, primera per no fer-ho massa llarc, i segona per fer un “pica  pica”del que són aquets  recordatoris del llibre “Vivir Feliz”.  

     Observa l’alba com a mínim un cop l’any.
     Tingues un bon equip de música.
      Desconfia dels fanfarrons: ningú  presumeix del que li sobra.
      Evita les persones negatives, sempre tenen un problema per cada solució.
      No facis comentaris sobre el pes d'una persona, ni li diguis a algú que està perdent el pèl.
         Ja ho sap.
      Recorda que s'aconsegueix més de les persones per mitjà de l'estímul que del retret
        (digues-li al feble que és fort i el veuràs fer força)
      No amanacis, sinó estàs dispost a comprir-ho.
      Fes el que sigui correcte, sense importar el que  els altres pensin.
      Confía amb Nostre Senyó, però tanca el cotxe amb clau.
      Mai compris un matalàs barat: ens passem la tercera part de la nostra  nostra vida damunt  
         d'elll.
     Mai compris res elèctric en una fira artesanal.
     Recorda que la felicitat no és una meta sinó un camí: gaudeix mentre fas el camí.                  

4 comentaris:

  1. Aquests pensaments són una veritat com un temple. Per evidents ens pensem que ho sabem, i que sempre ho sabrem i ho tindrem present, cosa que sovint és falsa.
    Gràcies per aquests minuts que m'has fet parar a pensar, i per l'oportunitat que em dones per tornar a desitjar que no ho oblidi ( tot i que segurament, ho tornaré a oblidar )
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Amic Josepb, los consejos generalmente siempre están bién dados, otra cosa es que los receptores de las mismas, los acepten o nó, y mirando el panorama de la sociedad joven, créo que en algo hemos fallado, observo que no hemos sabido transmitirles los valores y la ética adecuada para la convivencia, una abrazo josep..........paco

    ResponElimina
  3. Gracies Josep per aquets pensaments que sempre es tindrien de tenir presents, refrescarnos la memoria es sempre positiu. Un record i abraç.

    ResponElimina
  4. Sotaescala; Els pensaments sempre són bons. L'únic que he pretés, ha estat un moment de relaxació i veure, com els consells d'un pare a un fill tenen aquesta aproximitat tant poderosa que amb el tresvall del dia a dia no es veuen, però amb aquestes parades de reflexió, poden tenir formes de gran utilitat.

    Paco; -Pau&Vell- Els joves se'n fronten a una vida, molt més dinàmica que la nostra. Nosaltres l'únic que els hi podem dir és; quànt nosaltres erem més joves, feiem les feines molt més pesades, doncs no hi havía tanta tecnología...
    La base del consell hi és, a partir d'aquí...
    No crec que fallem... és una nova generació.
    Salutacions Paco cap a Crevillent¡¡

    Jaume; -Súria i el Cardener- Refrescants com els tomàquets de Súria i bons com el teu comentari.
    Salutacions a Súria Jaume¡¡

    ResponElimina